Tradicionalno u Sokobanji se svakog 1. januara, u Ozren bašti, taÄno u
podne održava koktel, sa kojim se ulazi u novu kalendarsku godinu. Etno-domaÄinstvo LAZIĆ, iz Jošanice, svake godine obezbedi slane i
slatke grickalice, ali domaÄe, od integralnog brašna, onako kako su
nekad naše bake radile i spremale jela i ưakonije.
Tradicionalno u Sokobanji se svakog 1. januara, u Ozren bašti, taÄno u podne održava koktel, sa kojim se ulazi u novu kalendarsku godinu.
Etno-domaÄinstvo LAZIĆ, iz Jošanice, svake godine obezbedi slane i slatke grickalice, ali domaÄe, od integralnog brašna, onako kako su nekad naše bake radile i spremale jela i ưakonije. Ove godine domaÄica Zorica LaziÄ je kao poseban specijalitet spremila bobove pihtije u malim korpicama od testa (kao oblande) i pohovani kaÄamak i razume se da su bili atrakcija koktel-trpeze.
Kako kod nas bilo koje veselje ne može da proưe bez "muÄenice", Organizacija za turizam, kulturu i sport – Sokobanja, je obezbedila dovoljno grejane rakije i Äaja, a sve to je propratio trubaÄki orkestar.
Veliki broj gostiju Sokobanje je tog 1. januara, posetio plato Ozren bašte.










Vidimo se u Sokobanji!
by Vladimir S. Putnik on Thursday, 13 January 2011 at 12:09
