Veselo u novoj godini

Veselo u novoj godini

novogodisnje-veseljeTradicionalno u Sokobanji se svakog 1. januara, u Ozren bašti, tačno u
podne održava koktel, sa kojim se ulazi u novu kalendarsku godinu. Etno-domaćinstvo LAZIƆ, iz Jošanice, svake godine obezbedi slane i
slatke grickalice, ali domaće, od integralnog brašna, onako kako su
nekad naše bake radile i spremale jela i ưakonije.

Tradicionalno u Sokobanji se svakog 1. januara, u Ozren bašti, tačno u podne održava koktel, sa kojim se ulazi u novu kalendarsku godinu.

Etno-domaćinstvo LAZIƆ, iz Jošanice, svake godine obezbedi slane i slatke grickalice, ali domaće, od integralnog brašna, onako kako su nekad naše bake radile i spremale jela i ưakonije. Ove godine domaćica Zorica Lazić je kao poseban specijalitet spremila bobove pihtije u malim  korpicama od testa (kao oblande) i pohovani kačamak i razume se da su bili atrakcija koktel-trpeze.

Kako kod nas bilo koje veselje ne može da proưe bez "mučenice", Organizacija za turizam, kulturu i sport – Sokobanja, je obezbedila dovoljno grejane rakije i čaja, a sve to je propratio trubački orkestar.

Veliki broj gostiju Sokobanje je tog 1. januara, posetio plato Ozren bašte.











Vidimo se u Sokobanji!
 
by Vladimir S. Putnik on Thursday, 13 January 2011 at 12:09