Wellness centar „Soko Terme“ izgrađen je na obali reke Moravice, pored termalnog izvora u narodu poznatom kao „Limun banja“. Poseduje otvorene i zatvorene bazene sa termalnom vodom i nudi različite wellness tretmane i usluge. 

Više...

Wellness centar "Soko terme"

Akva park je novi zabavno-rekreativni kompleks koji je značajno obogatio turističku ponudu Sokobanje. Nalazi se 1,5 km od centra, u blizini gradskog stadiona. Izgrađen je na površini od 16 000 m² i može da primi do 2000 posetilaca.

Više...

Akva park Sokobanja

Centralni banjski park se pruža duž cele banjske promenade. Uživajte u prijatnoj hladovini u vrelim letnjim danima, okruženi zelenilom i opojnim mirisom cveća. A za najmlađe, tu je dečije igralište Sokolići, sa brojnim spravama za zabavu i razonodu. 

Više...

Centralni banjski park

Banja Jošanica nalazi se u severozapadnom delu Sokobanjske kotline i udaljena je 16 km od Sokobanje. Lekoviti prirodni faktor-termomineralne vode i blato(peloid)-očuvana životna sredina, povoljni klimatski faktori i kulturno-istorijski spomenici su samo neke od turističkih vrednosti ove banje.

Više...

Banja Jošanica

Park šuma „Čuka II“ nalazi se iznad Specijalne bolnice Sokobanja, u naselju Čuka po kojem je i dobio ime. Lepo je uređeno, postavljene su drvene kućice, klupice i stolovi, koje okružuje šumica zimzelenog drveća. Pogodno je za izlete, razne sportske aktivnosti i za boravak osoba sa respiratornim problemima.

Više...

Park-šuma "Čuka II"

Park Banjica se nalazi na obali reke Moravice, u širem centru grada. Lepo je uređen i ukrašen cvećem i zelenilom, sa klupama za odmor i stazama za šetnju u prijatnom ambijentu pored reke Moravice. U blizini je i atraktivna  gradska plaža "Župan", a uzvodno od nje su "Tesnac", "Šest kaca", "Tri kace" i "Džentlmen". 

Više...

Park Banjica

Vrelo- Borići je poznato izletište, smešteno u neposrednoj blizini centra Sokobanje. Vrelo je nekada bilo mondensko izletište, gde su se okupljali poznati književnici, glumci, političari i članovi kraljevske porodice Karađorđević. Vrelo je stepenicama povezano sa izletištem Borići, čiji je gornji deo uređen za izletnike a niži deo je za kampere.

Više...

Vrelo-Borići