Kalinovica

Nedaleko od izletišta "Očno" nalazi se popularno izletište "Kalinovica". Izletište je okruženo bukovom i borovom šumom i poznato je po izvorima hladne vode. Oko izvora su postavljene klupe i stolovi i uređena mesta za roštiljanje. Iznad Kalinovice nalaze se travnati tereni za fudbal i košarku, i parking za one koji dolaze automobilom. Do Kalinovice se može stići asfaltnim putem ili šumskom stazom od Očnog.
Od izletišta Kalinovica vodi staza koja prolazi kroz predeo Ozrenskih livada, koji je proglašen predelom izuzetnih odlika zbog jedinstvenog prirodnog ambijenta i predivnih pejzaža. Sa livada se prema severu pruža pogled na izletište Grudno, a prema jugu na vrh Device, Oštru čuku. Ako se krene u pravcu Oštre čuke, prolazi se pored nekoliko vikendica i stiže se do raskrsnice. Ako se krene stazom desno stiže se do mesta "Kopane pare" i dalje do najvišeg planinskog vrha Ozrena, Leskovika na 1174 m.n.v.

Korisne informacije

Kontakt telefon
+381 18 833 988
Kako doći do

Krenete Ozrenskim putem i kada prođete restoran "X" na raskrnici skrenete levo. Zatim idete pravo još nekih 4 km i sa desne strane videćete skretanje za Očno i Kalinovicu. Krenete pravo tim putem, i vrlo brzo ugledaćete sa desne strane skretanje za Kalinovicu.