Sokobanja se od 2009. godine priključila internacionalnoj manifestaciji "Noć muzeja".  Organizator događaja u sokobanji je Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja.

Više...

Noć muzeja

Foto izazov je nagradni konkurs, koji se održava od 2008. god., u organizaciji Organizacije za turizam, kulturu i sport, Sokobanja. Cilj ove manifestacije je promocija Sokobanje, kao jedne od najznačajnijih turističkih destinacija u Srbiji, i radova fotografa amatera.

Više...

Foto izazov

"Prva harmonika Sokobanje" je kulturno-zabavna manifestacija, takmičarskog karaktera, koja se održava od 1962. god. Brojni harmonikaši iz zemlje i dijaspore se svake godine takmiče za titulu najboljeg harmonikaša. Finale se održava početkom avgusta na letnjoj pozornici "Vrelo".

Više...

Međunarodni festival "Prva harmonika-Sokobanja"

Umetnička kolonija "Sokograd" održava se svake godine u septembru i okuplja eminentne umetnike iz zemlje i inostranstva, koji su Sokobanji ostavili oko 200 vrednih umetničkih dela. Jedan od osnivača kolonije je sokobanjski akademski slikar Milun Mitrović.

Više...

Umetnička kolonija "Sokograd"

Festival cveća je tradicionalna manifestacija, koja se održava početkom maja i svake godine beleži veliku posećenost. Posetioci mogu da biraju između saksijskog i baštenskog cveća, patuljastih četinara, kaktusa i mnogih zelenolisnih ukrasnih biljaka.

Više...

Festival cveća

Sokobanja je poznata i po sportskim turnirima, koji se održavaju tokom cele godine. Najpoznatiji među njima su Noćni turnir u malom fudbalu, "Avgust u avgustu" i Jedriličarska regata.

Više...

Sportski turniri

Svake godine, od 21. juna do 21. septembra, u okviru „Banjskog kulturnog leta“, pored tradicionalnih manifestacija, organizuju se i drugi kulturno-zabavni sadržaji za banjske posetioce, koji su potpuno besplatni.

Više...

Banjsko kulturno leto